U mesu divljači uživamo tisućama godina unazad, a konzumacija je te vrste mesa dugo bila privilegija kraljevskih obitelji, plemstva, političkih i drugih elita. Danas ove delicije iz šume i polja kod nas možete kupiti tijekom cijele godine po najpovoljnijim cijenama na tržištu. Meso divljači visoke je kvalitete i kontroliranog hrvatskoga podrijetla i zasigurno će zadovoljiti Vas i Vaše najzahtjevnije klijente. Vlasnici smo specijaliziranog ovlaštenog objekta po HACCP standardima za obradu i rasijecanje mesa divljači, VKBR 2926, što Vam omogućuje da kupljeno meso bez ikakvih problema plasirate u svoj vlastiti restoran.

Meso divljači je visokovrijedna namirnica, koju posebno odlikuju lako probavljive bjelančevine, nizak udio masnoća i kolesterola te fina vlaknasta struktura, a po sadržaju željeza, fosfora, kalija i pojedinih vitamina B skupine, nadmašuje sve domaće vrste mesa. Razlog je jasan. Divljač se hrani finim začinskim biljkama i sočnom travom, pije čistu vodu, živi u prirodnim područjima u kojima uživa u neograničenoj slobodi kretanja i životu lišenom stresa. Prikladno je za gurmane koji imaju povišene masnoće u krvi, a zbog svojih specifičnih nutricionističkih vrijednosti, mogu ga konzumirati svi, od djece pa do starijih osoba.

Nutricionističke vrijednosti

Neki od pozitivnih utjecaja prehrane koja se temelji na mesu divljači:

DIVLJAČ
(100g mesa)
ENERGETSKA VRIJEDNOST
(kcal)
PROTEINI
(%)
MASTI
(%)
Jelen obični
120
23
2,4
Srna obična
124
22
4
Svinja divlja
104
21,5
3,3
Zec obični
114
22
2,3
Fazan
114
24,3
5,2
Prepelica
134
21,8
4,5

Željezo. Vitalan makroelement za zdravlje tijela, postoji u svakoj stanici, vezan je za protein i tvori hemoglobin. Potreban je za distribuciju kisika kroz tijelo, održavanje imunološkog sustava i proizvodnju energije. Željezo u mesu dostupnije je organizmu od, primjerice, željeza prisutnog u biljkama.

Fosfor. Najzastupljeniji mineral u našem tijelu. Zajedno s kalcijem zaslužan je za izgradnju snažnog kostura i zubi te za skladištenje i iskorištavanje energije i filtraciju otpada u bubrezima. Fosfor je potreban za rast, održavanje i obnovu svih stanica i tkiva te za proizvodnju DNA i RNA. Također, fosfor je potreban za održavanje ravnoteže drugih vitamina i minerala, a njegov nedostatak uzrokuje gubitak apetita, nemir, kostobolju, krhke kosti, krute zglobove, zamor, nepravilno disanje, iritabilnost, tupost, slabost i promjenu težine.

Kalij. Ključni element koji pomaže u odvođenju neprobavljenih produkata hrane i toksina iz organizma. Važan za rad živčanog sustava, u prenošenju hranjivih materija do stanica, u oslobađanju energije iz mišića, kontroli grčenja mišića, regulira balans vode, pomaže svim vrstama iscjeljivanja i obnovama stanica, zarastanju posjekotina, modrica i drugih povreda tkiva. Ublažava glavobolje i migrene. Nedostatak ovog elementa povezan je s artritisom, povišenim krvnim tlakom, srčanim i moždanim udarom te dijabetesom.

Selen. Element u tragovima koji sprječava štetno djelovanje slobodnih radikala na organizam, važan mineral za održavanje normalne funkcije štitnjače kojoj omogućava proizvodnju hormona. Smanjuje rizik od upale zglobova, a njegov nedostatak uzrokuje slabost mišića, diskoloraciju kože i bijeljenje noktiju.

Vitamini B skupine. Razgrađuju ugljikohidrate od glukoze, pri čemu nastaje energija u organizmu. Također, sudjeluju u razgradnji masti i proteina, utječu na zdravlje kože, kose, očiju i usne šupljine, pravilan rad jetre i probavnog sustava u cijelosti.

T: +385 (0)33 551 436